Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prijeteće SMS i MMS poruke Albancima u Puli - šala njihovih prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom obradom istarska je policija utvrdila da su SMS i MMS poruke uznemirujućeg i prijetečeg sadržaja, poslane rođacima vlasnika dviju pekara u Puli, pod čija je dostavna vozila podmetnut eksploziv, zapravo šala njihovih prijatelja, izvijestila je glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.

Naime, 21. veljače u 16,20 sati 22-godišnji Bekim Ćenaj iz Pule, hrvatski državljanin albanske narodnosti, policiji je prijavio da je putem MMS-a na svoj mobitel dobio tri poruke prijetećeg sadržaja.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Po riječima glasnogovornice Rogić izvidima je utvrđeno kako je on dvije MMS poruke sam izmislio i o tome izvijestio svojeg oca, koji je isti dan izvijestio najprije policiju, a onda i novinare čime je, dodala je, uznemirio javnost.

Treću MMS poruku Bekim Ćenaj je zaprimio od 23-godišnjeg rođaka iz Pule koji mu je poslao sliku grafita "Smrt Šiptarima" s pročelja pekare "Arena" u Puli, gdje je inače zaposlen. Premda je znao da je posrijedi šala, on je o tome izvijestio policiju i tako počinio kažnjivo djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina te će Bekim Ćenaj biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.

U drugom slučaju istarska policija je u suradnji sa zagrebačkom i primorsko-goranskom policijskom upravom utvrdila kako je dvije uznemirujuće SMS poruke nećaku vlasnika pekare "Istra" u Rovinjskoj ulici u Puli 22-godišnjem Luljezimu Ćenaju iz Pule, hrvatskom državljaninu albanske narodnosti, također 21. veljače poslao njegov, 31-godišnji prijatelj iz Zagreba, koji mu je naknadno javio da je riječ o šali.

"Nemojte ni slučajno dignuti glavu jer i vama će biti ista stvar kao vašem rođaku u Puli. Kosovo je srce Srbije i bit će zauvijek kako ti piše ispred pekare", sadržaj je SMS poruke, koju je, premda je znao da je neozbiljna, proslijedio ocu koji je, ne znajući da je šala, prijavio policiji i kazao novinarima.

Istarska policija će stoga kazneno prijaviti i Luljezima Ćenaja jer je uznemirio javnost premda je znao kako je zapravo riječ o šali, odnosno znao je tko mu je poslao poruke.

"Time je potvrđeno kako SMS i MMS poruke nemaju nikakve veze s podmetanjem eksploziva pod dva dostavna vozila u vlasništvu Albanaca u Puli", zaključila je glasnogovornica PU-a Rogić.

Na novinarski upit kazala je kako policija i dalje obavlja izvide kako bi otkrila počinitelja koji je podmetnuo eksploziv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene