Strojnica, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Strojnica, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

U pijanom stanju trojica muškaraca su na slavonskobrodskom području za božićnih blagdana pucali u zrak iz vatrenog oružja, jedan iz automatske puške, a druga dvojica iz plinskog pištolja, pa ih je policija kazneno, odnosno prekršajno prijavila.


Brodsko-posavska policija u četvrtak je priopćila kako je za Badnjak oko 18.15 sati u Slavonskom Brodu pijani 46-godišnjak ispred ugostiteljskog objekta ispalio u zrak više hitaca iz plinskog pištolja.

Vezani članci Dvojica Amerikanaca napadnuta u Zadru (Foto: Instagram/Dnevnik.hr) Policija objavila detalje napada u Zadru, oglasio se i vlasnik kluba: "Ovaj slučaj nije pokazatelj Zadra ni turističke Hrvatske" Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Nasilje svi osuđuju i potiču da ga se prijavljuje, no što se događa nakon prijave? ''Sudski procesi traju godinama i većina žrtava odustaje''

Kazneno je prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira.

Za Božić ujutro oko 7.30 sati u Novoj Gradiški je 22-godišnjak ispred kafića, također pijan (3.32 promila), vikao i galamio te iz plinsko-signalnog pištolja ispalio dvije rakete.

Jučer za Štefanje oko 2 sata u noći na području Garčina pijani 51-godišnjak je pucao iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao.

Policija je toj trojici oduzela oružje i streljivo, te protiv njih podnijela kaznenu, odnosno prekršajne prijave.

Policija još utvrđuje okolnosti požara kontejnera za smeće, koji je u srijedu oko 5 sati izbio iza Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Vatra je oštetila fasadu i prozor fakulteta te osobni automobil parkiran u blizini. U tijeku je očevid. (Hina)