Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osnovano se sumnja da je 24-godišnjak iz Dubrovnika počinio kazneno djelo ‘povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka programa ili sustava’, piropćila je PU dubrovačko-neretvanska.


Postupajući po prijavi 58-godišnjakinje iz Dubrovnika zbog zlouporabe telekomunikacijskih podataka, djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske utvrdili su postojanje osnovne sumnje da je 24-godišnjak iz Dubrovnika počinio kazneno djelo ‘povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka programa ili sustava’.

Vezani članci Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u" Slika nije dostupna 'Razgovarali smo s autorom grupe o premijeru isključivo zbog nacističkih simbola'

PU dubrovačko-neretvanska u priopćenju navodi kako se 24-godišnjaka sumnjiči da je u razdoblju od 10. do 16. srpnja ove godine u više navrata presretao privatnu elektronsku poštu 58-godišnjakinje, a koja mu nije bila nužno namjenjena.

U dogovoru s nadležnim Državnim odvjetništvom protiv osumnjičenog 24-godišnjaka podnosi se kaznena prijava redovitim putem.

Kako se neslužbeno doznaje, prijavu policiji podnijela je predsjednica dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Dubrovnika Olga Murati zbog sumnju na zlouporabu telekomunikacijskih podataka, a kojima je izravan pristup imao predsjednik dubrovačkog Foruma mladih SDP-a Nikša Klečak, protiv kojega policija i podnosi kaznenu prijavu. (Hina)