Obavijesti Video Pretražite Navigacija
muškarac iz varaždina

Kupovao alat na društvenim mrežama i strancima poslao podatke o kartici i PIN-u pa ostao bez 15.900 kuna

Prevara na internetu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Prevara na internetu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su prijavu 39-godišnjaka da je prevaren pri kupnji preko interneta.

Muškarac (39) prijavio je varaždinskoj policiji prevaru nakon što je preko stranice na društvenim mrežama pokušao kupiti alat po akcijskoj cijeni od oko 150 eura.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Nakon što je putem aplikacije stupio u kontakt s nepoznatom osobom sa spomenute stranice, dogovorili su plaćanje preko VISA bankovne kartice. Muškarac je nepoznatoj osobi poslao svoje osobne podatke i podatke o kartici, dok je putem bankovne aplikacije generirao PIN broj.

Nakon što mu je s računa skinuto 150 eura, kolika je i cijena alata, nepoznata ga je osoba zatražila da joj pošalje podatke i PIN broj od druge kartice koju posjeduje, uz obrazloženje da mora "skinuti" s računa 18 eura za isporuku.

Kad je oštećeni poslao traženo, utvrdio je da je s njegovog tekućeg računa skinuto ukupno oko 15.900 kuna u korist poduzeća sa sjedištem u Londonu. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene