Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je dvije odgovorne osobe iz Podravke i jednu iz koprivničke Sloge osumnjičila za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, a tereti ih se da su bez znanja nadzornih odbora i kršeći Zakon o trgovačkim društvima ušli u kreditne odnose.


Identitet osumnjičenika policija nije objavila. Dvojica iz Podravke, 42-godišnjak i 50-godišnjak osumnjičeni su da su 2007. dodijelili pet milijuna kuna kredita Slogi, a zatim je 2009. postignut dogovor o uknjižbi Podravke nad nekretninama Sloge. No, kako su osumnjičenici navodno to učinili bez znanja nadzornih odbora i kršeći odredbe Zakona o trgovačkim društvima, policija ih je osumnjičila da su zloporabili ovlasti kako bi za Slogu pribavili protupravnu imovinsku korist. Time su, tvrdi policija, grubo kršili zakon i pravila poslovanja glede uporabe i upravljanja imovinom.

Vezani članci Petrinja - 2 Nakon potresa prijavili prebivalište u razrušenim gradovima: ''Mislim da netko ili zlorabi donacije ili želi iskoristiti financiranje'' Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Zagrebački holding i voditelj Gradskih groblja novčano kažnjeni zbog Bandićevog ispraćaja, protiv Grada Zagreba i Jelene Pavičić Vukičević optužni prijedlog

>> Jurčić: Nema privatizacije Podravke

Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Koprivnici, na čiji su zahtjev Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i koprivnička policija i proveli kriminalističko istraživanje. (Hina)