Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Na redu je odvjetništvo

Prijava dvojcu iz Podravke zbog kreditiranja Sloge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je dvije odgovorne osobe iz Podravke i jednu iz koprivničke Sloge osumnjičila za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, a tereti ih se da su bez znanja nadzornih odbora i kršeći Zakon o trgovačkim društvima ušli u kreditne odnose.

Identitet osumnjičenika policija nije objavila. Dvojica iz Podravke, 42-godišnjak i 50-godišnjak osumnjičeni su da su 2007. dodijelili pet milijuna kuna kredita Slogi, a zatim je 2009. postignut dogovor o uknjižbi Podravke nad nekretninama Sloge. No, kako su osumnjičenici navodno to učinili bez znanja nadzornih odbora i kršeći odredbe Zakona o trgovačkim društvima, policija ih je osumnjičila da su zloporabili ovlasti kako bi za Slogu pribavili protupravnu imovinsku korist. Time su, tvrdi policija, grubo kršili zakon i pravila poslovanja glede uporabe i upravljanja imovinom.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

>> Jurčić: Nema privatizacije Podravke

Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Koprivnici, na čiji su zahtjev Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i koprivnička policija i proveli kriminalističko istraživanje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene