Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kristijan I. (25) iz mjesta Jarmine kod Vinkovaca teško je ozlijeđen kada je sinoć oko 21 sat traktorom, kojim je orao njivu u blizini mjesta Gaboša nedaleko od Vinkovaca, nagazio na eksplozivnu napravu.


Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Miroslava Janjića, Kristijan I. orao je traktorom na njivi označenoj kao područje na kojemu se nalaze eksplozivna sredstva zaostala iz Domovinskog rata.

Vezani članci Traktor, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anić) U prevrtanju traktora poginula vozačica Traktor, ilustracija Muškarac poginuo kod Popovače: Vukao lancem stablo uzbrdo kad se traktor prevrnuo i prignječio ga

Ozlijeđeni traktorist prebačen je na Odjel kirurgije vinkovačke Opće bolnice odakle je tijekom današnjeg dana prevezen u osječku Kliničku bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti.

Prema podacima Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), pod minama se u Vukovarsko-srijemskoj županiji nalazi još oko 80 četvornih kilometara minski sumnjivih površine dok bi se ove godine mine trebale ukloniti s područja od oko 3,5 četvornih kilometara.