Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kristijan I. (25) iz mjesta Jarmine kod Vinkovaca teško je ozlijeđen kada je sinoć oko 21 sat traktorom, kojim je orao njivu u blizini mjesta Gaboša nedaleko od Vinkovaca, nagazio na eksplozivnu napravu.


Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Miroslava Janjića, Kristijan I. orao je traktorom na njivi označenoj kao područje na kojemu se nalaze eksplozivna sredstva zaostala iz Domovinskog rata.

Vezani članci Traktor kao \'turistički vlakić\' Od traktora napravio turistički vlakić i vozio turiste po otoku: Njemica ispala i teško se ozlijedila Traktor, ilustracija 85-godišnjak izgubio nadzor nad traktorom: Udario u dva stabla i poginuo

Ozlijeđeni traktorist prebačen je na Odjel kirurgije vinkovačke Opće bolnice odakle je tijekom današnjeg dana prevezen u osječku Kliničku bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti.

Prema podacima Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), pod minama se u Vukovarsko-srijemskoj županiji nalazi još oko 80 četvornih kilometara minski sumnjivih površine dok bi se ove godine mine trebale ukloniti s područja od oko 3,5 četvornih kilometara.