Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamdesettrogodišnji Vladimir Špoljarić u četvrtak oko 20,10 sati zamalo je stradao u eksploziji plinske boce koja je eksplodirala u njegovoj obiteljskoj kući u Pitomači.


Snažna eksplozija uznemirila je susjede, a razbijena stakla s prozora prosula su se po državnoj cesti D2 koja se nalazi tek nekoliko metara od njegove kuće koja je u ekploziji teško oštećena.

Vezani članci Bojler, ilustracija - 2 Djevojčica iz Sesveta otrovala se plinom jer su ova dva uređaja bila upaljena istovremeno, a prozori i vrata zatvoreni Eksplozija na autobusnom kolodvoru u Celju Eksplozija na autobusnom kolodvoru u Celju, više ljudi ozlijeđeno. Policija upozorava građane da se ne približavaju

'Kako je moglo biti tata je dobro prošao i dobro se osjeća. Rekao mi je da je krenuo upaliti plinsku peć. Opečene su mu ruke i lice, kosa mu je gotovo sva nagorjela kao i odjeća koju je imao na sebi, kaže njegova kćerka Božica Đođ koja je došla obići kuću i ponijeti ocu lijekove za srce i tlak.

Susjedi tvrde da je starac nakon ekplozije sam izašao iz obiteljske kuće u kojoj je buknuo požar koji su ubrzo ugasili vatrogasci iz Pitomače. Unatoč godinama i bolesti sam je sebi uljem namazao opekotine po rukama, a potom su mu liječničku pomoć pružili u Službi hitne medicinske pomoći u Pitomači i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Virovitica.

Unuk ga dopratio do bolnice

Unuk Silvio Špoljarić je teško opećenog djeda, koji je prema njegovim riječima, van životne opasnosti i dobro izdržva opekotine, dopratio do virovitičke bolnice.

'Djeda Vladu sve to kao da nije previše uznemirilo. I opekotine i sve drugo dobro podnosi, pa se nadam da će ubrzo kući, kaže unuk Silvio. Na maloj obiteljskoj kućici vidljivi su tragovi eksplozije koja je teško oštetila krovište kuće, zidove, prozore i vrata, ali se kućica, kako to biva u sličnim ekplozijama plina, ipak nije raspala. Policija i protupožarna inspekcija najavili su da će u petak ujutro obaviti očevid i utvrditi sve okolnosti u kojima se dogodila ova nesreća koja je, na sreću, završila bez tragičnih posljedica. (VLM Agencija)