Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shvatio da je prevaren

Mislio je da tipka sa ženom na samrti, obećala mu ostaviti bogatstvo: Uplatio desetke tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak je vukovarskoj policiji 35-godišnjak prijavio da je prevaren. Nepoznatoj osobi s kojom je komunicirao putem Facebooka, uplatio je nekoliko desetaka tisuća eura.

U četvrtak je 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio vukovarskoj policiji kako ga je nepoznati počinitelj prevario. Naime, predstavio mu se kao žena starije životne dobi na samrti putem društvene mreže Facebook.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Nepoznati počinitelj 35-godišnjaku je obećao nasljedstvo – cjelokupnu imovinu i 650.000 eura. Uvjet je bio da 35-godišnjak uplati novčani iznos za troškove odvjetnika.

Na više zahtjeva počinitelja za plaćanje različitih iznosa troškova, 35-godišnjak mu je u razdoblju od svibnja do kolovoza 2021. godine uplatio ukupno nekoliko desetaka tisuća eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prijevara.

Policija upozorava građane da budu oprezni

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare kriminalaca. Prevaranti se koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi od drugih izvukli novac ili vrijedne financijske informacije.

"Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo", poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene