Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljali se kao konzultanti

Prevaraili dvoje Zagrepčana za gotovo pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhvatila je 42-godišnjeg njemačkog državljanina i 47-godišnju hrvatsku državljanku zbog sumnje da su dvojicu građana na prevaru oštetili za 416 tisuća kuna.

Osumnjičeni W. Trautmann i osumnjičena M. V. T. dogovorili su tijekom ožujka poslovnu suradnju s dvojicom hrvatskih građana.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Predstavljajući se kao konzultantica inozemnog poduzeća žena je od jedne žrtve od ožujka do sredine lipnja uzimala novac, lažno prikazujući da taj novac služi za realizaciju kredita. Dvojicu muškaraca cijelo vrijeme držala je u zabludi, zbog čega su se krajem rujna na području Samobora ispred kuće osumnjičenika posvađali njemački državljanin i jedan od oštećenika što je kulminiralo prijetnjom.

Trautmann je iz svog vozila Porsche Cayenne zagrebačkih oznaka na području Svete Nedelje uperio vatreno oružje prema oštećenima u Audiju Q7, navela je policija. Osumnjičeni su, nakon kriminalističke obrade, dovedeni u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene