Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice.


Općinski sud u Zadru donio je nepravomoćnu presudu protiv Opće bolnice Zadar, kojoj se nalaže da K.Z i Ž.Z. uplati iznos od ukupno 290 tisuća kuna za naknadu štete zbog smrti bliske osobe.

Vezani članci Ilustracija Stravični detalji pronalaska bebe u zamrzivaču: "Jezivo. Ne mogu se oporaviti od te scene. Non-stop mi je u glavi" Ilustracija Šokantno svjedočenje majke mrtve bebe iz škrinje: "Nitko nije znao da sam trudna"

Bračni par je prije šest godina podnio tužbu protiv zadarske bolnice jer je zbog grubog propusta i nemara djelatnika bolnice preminulo njihovo dijete. Tužiteljica je na dan termina za porod zaprimljena u rodilište zadarske bolnice. Nakon što su obavljene sve pripreme, priključena je na CTG, aparat koji prati otkucaje djetetova srca. Iako je već prvi pregled CTG-om upućivao na moguće probleme, porod nije odmah obavljen. Uskoro je djetetu zatajilo srce.

Hitno je učinjen carski rez, ali unatoč reanimaciji dijete nije moglo biti spašeno, piše portal 057.info.

U tužbi je istaknuto kako je, iako je tužiteljica trebala biti pod nadzorom, u dva navrata došlo do gašenja CTG-a. Nadalje, zatajenje rada djetetova srca otkriveno je tek nakon 15 minuta. Roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice.

Kako je potvrđeno presudom, da je porod obavljen odmah nakon prvog pregleda CTG-om, koji je već upućivao na patološko stanje, dijete bi danas bilo živo, prenosi Zadarski list..
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju