Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠEST GODINA NA SUDU

PRESUDA PROTIV ZADARSKE BOLNICE Zbog nemara i grubih propusta skrivili smrt djeteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice.

Općinski sud u Zadru donio je nepravomoćnu presudu protiv Opće bolnice Zadar, kojoj se nalaže da K.Z i Ž.Z. uplati iznos od ukupno 290 tisuća kuna za naknadu štete zbog smrti bliske osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija kod susjeda Petomjesečna beba umrla od gladi, imala je samo tri kilograma Ilustracija Ožalošćena obitelj Beba iskopana iz groba nakon što ju je prolaznik čuo kako plače četiri dana nakon ukopa

Bračni par je prije šest godina podnio tužbu protiv zadarske bolnice jer je zbog grubog propusta i nemara djelatnika bolnice preminulo njihovo dijete. Tužiteljica je na dan termina za porod zaprimljena u rodilište zadarske bolnice. Nakon što su obavljene sve pripreme, priključena je na CTG, aparat koji prati otkucaje djetetova srca. Iako je već prvi pregled CTG-om upućivao na moguće probleme, porod nije odmah obavljen. Uskoro je djetetu zatajilo srce.

Hitno je učinjen carski rez, ali unatoč reanimaciji dijete nije moglo biti spašeno, piše portal 057.info.

U tužbi je istaknuto kako je, iako je tužiteljica trebala biti pod nadzorom, u dva navrata došlo do gašenja CTG-a. Nadalje, zatajenje rada djetetova srca otkriveno je tek nakon 15 minuta. Roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice.

Kako je potvrđeno presudom, da je porod obavljen odmah nakon prvog pregleda CTG-om, koji je već upućivao na patološko stanje, dijete bi danas bilo živo, prenosi Zadarski list..
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene