Kod sjedišta Erste banke u Lučićevoj ulici u Zagrebu dogodila se oko 15 sati nesvakidašnja pljačka. Naoružani razbojnici presreli su dvojicu muškaraca i oteli im zasad nepoznat iznos novca, prijeteći puškama.

Galerija


Razbojnici naoružani dugim vatrenim oružjem opljačkali su u ponedjeljak poslijepodne dvojicu muškaraca ispred poslovnice Erste banke na zagrebačkom Vrbiku i, prema neslužbenim informacijama, pobjegli s torbama punim novca.

Vezani članci Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena'' Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti

Pljačkaši s puškama, doznajemo od očevidaca, presreli su muškarce koji su nosili novac iz kladionice Supersport. Sve se dogodilo u nekoliko minuta, a policiji je trebalo 20 minuta do pola sata da stignu na mjesto događaja, kažu očevici. S mjesta događaja u nepoznatom pravcu otišli su automobilom.

Pretpostavlja se da su muškarci u torbama imali veću količinu novca.

Kako doznajemo od policije još nisu poznati nikakvi detalji, osim činjenice da se dogodilo razbojništvo nasred ulice. Očevid je u tijeku, a mjesto pljačke ograđeno je policijskom trakom.

Zagrebačka policija u šturoj obavijesti navela je da su "u 15,30 u Ulici Ivana Lučića, na ulici ispred novčarske ustanove, nepoznati počinitelji uz prijetnju oružjem počinili razbojništvo nad dvije osobe".

Policija traga za razbojnicima koji su, prema neslužbenim informacijama, proveli pomno planirani zločin.

Neslužbeno se doznaje da su žrtve s torbama novca zaposlenici banke, a prema pisanju medija maskirani razbojnici zaskočili su ih ispred bankomata. U bijegu su navodno zaprijetili i prolaznicima te im naredili da legnu na tlo. (D.Š./Hina)