Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veća količina zabranjenog oružja dobrovoljno je predana ili ju je policija pronašla po dojavama građana u sklopu akcije Manje oružja-manje tragedija.


Riječ je o ukupno devet pušaka, četiri ručne bombe, dva raketna bacača, tj. zolje, 30 raznih mina, 34 razna upaljača za mine, odnosno aktiviranje eksploziva te 2.700 komada raznog streljiva, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Branko Peran.

Vezani članci Iskapanja kod crkve sv. Frane u Šibeniku - 5 Na šibenskom groblju otkrili više od 600 lubanja, ali i cijelih kostura: "Pretpostavljamo da ih uokolo ima još jako puno" Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića - 1 Što se krije iza nezapamćene tragedije koja je pogodila šibenski kraj: "Ništa se neće vratiti. Kamo sreće da se može vratiti..."

Najviše oružja dojavljeno je i predano na šibenskom području, a
oružje su građani vraćali policiji i u Drnišu te Kninu.

Iako je Šibensko-kninska županija bila izravno pogođena ratom, a dio je bio i okupiran, pa se pretpostavlja da po kućama ima još dosta ilegalnog oružja, sve oružje predano je ili prijavljeno tijekom samo desetak dana koliko traje akcija, pa su u šibenskoj policiji zadovoljni odazivom građana.

Također je, kazao je Peran, podneseno 14 zahtjeva za legalizaciju oružja.