Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predana veća količina oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veća količina zabranjenog oružja dobrovoljno je predana ili ju je policija pronašla po dojavama građana u sklopu akcije Manje oružja-manje tragedija.

Riječ je o ukupno devet pušaka, četiri ručne bombe, dva raketna bacača, tj. zolje, 30 raznih mina, 34 razna upaljača za mine, odnosno aktiviranje eksploziva te 2.700 komada raznog streljiva, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Branko Peran.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Najviše oružja dojavljeno je i predano na šibenskom području, a
oružje su građani vraćali policiji i u Drnišu te Kninu.

Iako je Šibensko-kninska županija bila izravno pogođena ratom, a dio je bio i okupiran, pa se pretpostavlja da po kućama ima još dosta ilegalnog oružja, sve oružje predano je ili prijavljeno tijekom samo desetak dana koliko traje akcija, pa su u šibenskoj policiji zadovoljni odazivom građana.

Također je, kazao je Peran, podneseno 14 zahtjeva za legalizaciju oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene