Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt u dubinama

Prava sezona tek počela, a poginulo već pet ronilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto je kalendarski tek počelo, a stradalo je čak pet ronilaca. Posljednjih dana stižu zastrašujuće vijesti s cijelog Jadrana, dok stručnjaci upozoravaju da je prošle sezone čak 10 ronilaca ostalo u morskim dubinama.

U posljednja tri dana smrtno su stradala tri ronioca. Kod Zlarina, Dugog otoka i u riječkom akvatoriju. Dvojica Riječana krenula su izranjati vanbrodski motor s dna na dubini od oko 50 metara. 'Mi smo svi skloni improvizaciji pa nažalost ta improvizacija završi i na ružan način', kaže Josip Bilić, instruktor ronjenja KPA Kostrena.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Ilustracija - 5 SAVJETI I PREPORUKE Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

Prije urona dobro se pripremiti

Za tijelom nesretnog 28 godišnjeg ronioca koji je nestao kod Rijeke još u petak popodne već treći dan uzaludno tragaju djelatnici specijalne policije. Prije svakog urona treba se dobro pripremiti za ulazak u morske dubine kaže Mario koji već devet godina roni. 'Pregledati pritisak u bocama, isplanirati ronjenje po ronilačkim tablicama da vidimo na koliko ćemo metara ići, koliko ćemo biti i hoće li to biti sigurno ronjenje', objašnjava voditelj ronjenja KPA Kostrena Mario Kapš.

Pod more uvijek s oprezom

Ronjenje je ljetni hit posljednjih godina. Lijep sport u kojem se čovjek stapa s prirodom. No, brojka od deset poginulih ronilaca prošle godine i već pet ove dovoljno sama za sebe upozorava. Pod more uvijek s velikim oprezom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene