Gašenje požara,ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj)
Gašenje požara,ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj)

Požar u Solinu ugašen je u utorak ujutro oko 7 sati, a ugasili su ga vatrogasci šireg splitskog područja koji su se, osim s požarom, borili i s olujnim udarima bure, doznaje se u splitskom Vatrogasno-operativnom centru.


U požaru je izgorjelo dva hektra niskog raslinja, makije i trave. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nešto prije 22 sata i to da se vatra rasplamsala na predjelu Ilijinog potoka, kod tvornice Nadalina.

Vezani članci Izgorio autobus kod Makarske (Foto: Dalmacija Danas) - 1 Autobus pun turista zapalio se kod Makarske: Vozilo u potpunosti izgorjelo, vatrogasci su još na terenu Požar na Jakuševcu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Na Jakuševcu još gori, vatru gasi 40 vatrogasaca. Zamjenik vatrogasnog zapovjednika otkrio nam je kad se očekuje potpuno gašenje

Vatra se, potpomognuta jakim vjetrom, brzo širila, pa su na teren odmah otišli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Solina, Vranjica, Klisa, Dugopolja, Zagore i Mladosti te splitska Javna vatrogasna postrojba sa 33 vatrogasca i 11 vozila.

Požar je lokaliziran oko 23:30, no vatrogasci su na terenu ostali cijelu noć sve do utorka ujutro dok vatru nisu u potpunosti ugasili. Još se uvijek ne zna što je uzrok požara. (Hina)