Gašenje požara,ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj)
Gašenje požara,ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj)

Požar u Solinu ugašen je u utorak ujutro oko 7 sati, a ugasili su ga vatrogasci šireg splitskog područja koji su se, osim s požarom, borili i s olujnim udarima bure, doznaje se u splitskom Vatrogasno-operativnom centru.


U požaru je izgorjelo dva hektra niskog raslinja, makije i trave. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nešto prije 22 sata i to da se vatra rasplamsala na predjelu Ilijinog potoka, kod tvornice Nadalina.

Vezani članci Požar u Buzinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Drama u Zagrebu: Izbio požar na obiteljskoj kući, troje ljudi ozlijeđeno Izgorio autobus kod Makarske (Foto: Dalmacija Danas) - 1 Autobus pun turista zapalio se kod Makarske: Vozilo u potpunosti izgorjelo, vatrogasci su još na terenu

Vatra se, potpomognuta jakim vjetrom, brzo širila, pa su na teren odmah otišli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Solina, Vranjica, Klisa, Dugopolja, Zagore i Mladosti te splitska Javna vatrogasna postrojba sa 33 vatrogasca i 11 vozila.

Požar je lokaliziran oko 23:30, no vatrogasci su na terenu ostali cijelu noć sve do utorka ujutro dok vatru nisu u potpunosti ugasili. Još se uvijek ne zna što je uzrok požara. (Hina)