Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE POČINITELJE

Policija otkrila uzrok požara u splitskoj garaži. Gradonačelnik Puljak ima poruku za ilegalne uzurpatore gradskih prostora

Splitska policija priopćila je u petak poslije podne kako je požar u garaži na splitskim Pujankama podmetnut.

Požar koji je izbio u četvrtak pola sata prije ponoći u garaži na splitskim Pujankama, podmetnut je, priopćili su u petak poslije podne iz splitske policije.

"Očevidom je utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela, odnosno utvrđeno je da je požar podmetnut radi čega se provodi kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima.

U požaru je u potpunosti izgorio jedan Golf i 9 motocikla, dok su oštećena još četiri osobna vozila. Ukupna materijalna šteta će se naknadno utvrditi", stoji u policijskom priopćenju.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević u petak je za lokalne medije izjavio kako je nekoliko građana prijavilo da su za sada nepoznate osobe naplaćivale smještaj automobila u gradske garaže. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki požar Snažna eksplozija odjeknula Splitom: U garaži planulo 10 motocikala i sedam automobila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih FOTO Izbio požar u obiteljskoj kući u Sukošanu: "Izvučena je plinska boca, šteta je velika"

"Neki od njih izvlačili su novac od susjeda za svoju korist", kazao je Ivošević. I gradonačelnik Splita Ivica Puljak potvrdio je kako je garaža na Pujankama u kojoj je podmetnut požar bila ilegalno uzurpirana. Također, istaknuo je kako nije bilo ni kamera, ni rampe. 

Puljak je najavio uvođenje reda u sustav garaža te nedostatak i neuređenost parking mjesta naveo kao jedan od najvećih komunalnih problema u Splitu.

"Kad sve garaže budu pod nadzorom i pod upravljanjem Grad Splita, ovakvi incidenti, nadam se, neće se više dogoditi", kazao je Puljak.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene