Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki čuli eksploziju

Veliki požar u centru Splita, gusti dim nadvio se nad gradom: Usred dana planuli motocikli na Rivi

Požar na Rivi u Splitu
Požar na Rivi u Splitu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Požar na Rivi u Splitu Galerija 1/1 >>
Gusti crni dim nadvio se nad centrom Splita. Policija je izvijestila da je došlo do požara na više motocikala na parkiralištu.

Desetak motocikala, dvije palme i inventar iz obližnjeg kafića izgorjeli su u velikom požaru koji je u ponedjeljak rano popodne izbio na splitskoj Rivi, a ugašen je sat i pol kasnije.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura"

Splitska policija izvijestila je da je na južnoj strani ulaza u podrume Dioklecijanove palače došlo do požara na više motocikala na parkiralištu.

Nakon što je požarište oko 15 sati u potpunosti sanirano, policija je počela s očevidom kojim utvrđuje na koji je način došlo do požara koji je usred dana doslovno šokirao sve prolaznike, a najviše turiste koji su se tamo zatekli.

Strašno je izgledao i gusti crni dim koji je sukljao i podizao se u nebo.
Požar je buknuo nešto poslije 13 sati na južnoj strani Dioklecijanove palače, na mjestu gdje Splićani inače parkiraju svoje motocikle.

Neki svjedoci su rekli kako su prvo čuli eksploziju, da bi potom buknula vatra. Ljudi koji su se tamo zatekli, a među njima je bilo i stranih turista, pokušali su gasiti vatru i potom maknuti neke motocikle, no to je završilo njihovim lakšim ozljeđivanjem.

Na terenu su se u kratkom roku našli gasitelji Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split, no nisu uspjeli spasiti nijedan od parkiranih motocikala. Svi su do posljednjega izgorjeli.

Procjenjuje se kako će materijalna šteta biti jako velika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene