Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra prijetila kućama!

VIDEO Vatrogasci uz pomoć kanadera brzo lokalizirali požar kod Pule: ''Sve je puno turista. Svaki dan kao danas je opasan''

Aktualno Galerija Požar kod Pule Požar kod Pule Foto: DNEVNIK.hr Požar kod Pule Požar kod Pule Foto: DNEVNIK.hr Požar kod Pule Požar kod Pule Foto: DNEVNIK.hr Požar kod Pule Požar kod Pule Foto: DNEVNIK.hr +3 Požar kod Pule Galerija 1/8 >>
U mjestu Jadreški, u blizini Pule, u četvrtak poslijepodne buknuo je požar. Na terenu su vatrogasci koji su ga lokalizirali oko 17 sati. Vatrogascima su u gašenju pomagali i mještani, a sada im slijedi čuvanje opožarenog područja. Uzrok požara za sada nije poznat.

''Požar je trenutno pod kontrolom. Lokaliziran je oko 17:05, a sada slijedi dogašivanje'', rekao je vatrogasni zapovjednik i načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac za Vijesti Nove TV o buktinji koja je u četvrtak zahvatila mjesto Jadreški, u blizini Pule. Dodaje kako se još ne zna uzrok požara.

Pročitajte i ovo Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura Neboder u požaru Vatrogasci na terenu VIDEO Užas usred noći: Gori neboder od 28 katova, na cestu padali užareni dijelovi

Požar kod Pule Dino Kozlevac - 2 Foto: DNEVNIK.hr

''Gorilo je na širem području naselja Jadreški. JVP Pula i DVD su gasili, s više od 50 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Izgorilo je sedam hektara niskog raslinja'', rekao je vatrogasni zapovjednik i načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac za Vijesti Nove TV.

Šteta će se, kaže Kozlevac utvrditi. ''Kanader je uskočio u pomoć. Kuće nisu stradale, iako je požar bio u njihovoj blizini. Oko Pule koji god požar nastane, vrti nam se oko kuća ili turističkih naselja. Sve je puno turista. Svaki dan kao danas je opasan. Dovoljna je iskrica, sve je suho'', istaknuo je Kozlevac.

Na tom područja trenutno nema struje, što je, kaže Kozlevac, standardno za rad kanadera. Policija je zatvorila prometnicu Šišan-Pula. ''Mislim da će vrlo brzo biti otvoreno'', rekao je Kozlevac.

Dodaje da je kanader bio relativno kratko. ''Lagano se povlači. Imamo problem kada ga zovemo izgleda jako grdo. Međutim presudno je tih pet, šest naleta da nam zaustavi špice i rashladi prostor jer je temperatura danas skoro 40 stupnjeva'', rekao je Kozlevac u razgovoru s reporterkom Linom Dollar.

Napomenuo je da će vatrogasci ostati dežurati i sutra cijeli dan, ovisno o potrebi.

''Strašno je''

Jedna od mještanki čija je kuća bila ugrožena je Biljana Knezić. ''Odmah tik do naše kuće je požar. Hvala Bogu na brzini vatrogasaca. Strašno je'', rekla je potresena Knezić za DNEVNIK.hr.

''Sva se tresem, stradalo je sve što smo cijeli život gradili'', dodaje. ''Sve smo zatvorili, nama je prvo došlo na ogradu kuće, spašavamo koliko možemo'', kaže.

Kazala nam je da su u blizini bile ugrožene još tri kuće i da su vatrogasci ulažili sav napor da ih spase.

 




Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene