Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar iznad Metkovića u predjelu Šibanica i dalje je dijelom aktivan, ali nema opasnosti po stambene objekte, izvijestilo je jutros Vatrogasno operativno središte iz Divulja.


Požar iznad Metkovića, koji je izbio jučer poslijepodne i zahvatio oko 50 hektara borove šume, i dalje je aktivan na sjeverozapadnoj i istočnoj strani, ali u manjem opsegu - fronta požara je oko 150 metara. Na ostalim dijelovima požarište je pod nadzorom.

Vezani članci Luka Ploče Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina Arhiva, prosvjed u Metkoviću održan prosvjed potpore Kseniji Kaleb održan u siječnju 2019. (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Smrt malenog Gabrijela: Dvije godine nakon tragedije podignuta optužnica, majka kroz suze - "Meni ništa od ovoga nije lakše. Svaki dan mi je sve teže i teže što moga djeteta nema"

Uz 16 vatrogasnih vozila i 90 vatrogasaca iz državnih intervencijskih postrojbi iz Splita i Dubrovnika, javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava Dubrovačko-neretvanske županije od jutros u 6 sati požar gase i dva protupožarna zrakoplova.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (Centar 112) sinoć je
izvijestila da su iznad Metkovića izbila tri požara koji su se za
nekoliko sati spojili u jedan.

Zapovjednik metkovskih vatrogasaca Jure Pilj kazao je da je vatra gorila na međusobno udaljenim mjestima pa se pretpostavlja da su požari podmetnuti.