Policija/Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Policija/Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon što je potrošio više od tisuću eura i sam se ozlijedio nožem, 24-godišnjak iz Župe dubrovačke policiji je prijavio da ga je u kući napao i opljačkao maskirani muškarac, no u policiji je 'zaradio' prijavu za lažno prijavljivanje kaznenog djela.


Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je u utorak da je u nedjelju, 10. prosinca, 24-godišnjak prijavio razbojništvo na svoju štetu u obiteljskoj kući u Župi dubrovačkoj. U prijavi je naveo da mu je nepoznata maskirana muška osoba, uz prijetnju hladnim oružjem, oduzela novčani iznos od 1200 eura, te ga lakše ozlijedila nožem.

Vezani članci Brutalan napad na dvije žene u Splitu - 4 Policija objavila detalje zvjerskih napada na dvije žene u Splitu: Počinitelj prijavljen za dva pokušaja ubojstva Brutalan napad na dvije žene u Splitu - 3 Psihijatar o napadaču iz Splita: ''Ovo može ukazivati na osobu koja ima smanjenu inteligenciju"

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo i sam sebe ozlijedio radi dokazivanja prijave, a kako bi opravdao činjenicu da je taj novac potrošio.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela, policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnome državnom odvjetništvu, navodi se u priopćenju. (Hina)