Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za Antonijom Bilić

'Ako u jezeru ništa ne pronađemo, uzet ćemo u obzir i tezu o prodaji organa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja pretraga za nestalom Antonijom Bilić prekinuta je u 16,15 sati, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Ukoliko u jezeru ne bude tijela, policija će trgovinu organima uzeti u obzir kao jednu od opcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nada se da je živa Otac Antonije Bilić: Dok Paravinja ne kaže gdje je tijelo, ja mu ništa ne vjerujem! Slika nije dostupna Akcija u tijeku Policija pretražila područje pritoka Zrmanje u potrazi za nestalom Antonijom Bilić

Nastavilo se i isušivanje Brljanskog jezera. Policija je već sada zadovoljna rezultatima isušivanjima i trenutačnom preglednošću dna. No, sa isušivanjem će nastaviti još 24 sata, pa pretpostavljaju da će finalni rezultat imati sutra oko podneva. Tada dolaze psi tragači te kreće detaljna pretraga sada još uvijek nedostupnih špilja i rukavaca.

Predrag Brkopat, načelnik sektora uprave krim. policije rekao je koji su sljedeći koraci istrage. 'Nakon što se uvjerimo da se na dnu jezera nalazi ili ne nalazi tijelo Antonije Bilić, prelazimo na druge istražne metode. Uzet ćemo u obzir opciju da se radi o eventualnoj trgovini organima, za što sada ipak nema dokaza. Međutim, uzet ćemo i tu tezu u obzir', rekao je Predrag Brkopat.

Iako je prije 15 dana detaljno pretraženo područje oko obiteljske kuće Dragana Paravinje u Bilišanima kod Obrovca, u zaseoku Paravinje, danas je odlučeno da će se to mjesto još jednom pročešljati. Posebna će se pozornost posvetiti području oko akumulacijskog jezera Zrmanja i jezera Muškovac kod Obrovca.

Glasnogovornik Elvis Žodan izvijestio je da se jezero Muškovci pretražilo drugi put jer je tako prosudio MUP-ov stožer za potragu.

'Sukladno prosudbi stožera za potragu pretražuje se zaselak Paravinje i jezero Muškovci. Istina, ovo je drugi put, a pretražujemo ga jer mislimo da tu nešto možemo pronaći', rekao je glasnogovornik Žodan i dodao da se zasad jezero Muškovci neće isušivati, a na pitanje novinara je li pretražena obiteljska kuća osuđenog zločinca Sretka Kalinića, zvanog Zver, u Bilišanima glasnogovornik Žodan nije htio odgovoriti.

Za Antonijom Bilić tragalo je 200-tinjak ljudi. Među njima je 30 ronilaca, 150 policajaca i 30-tak GSS-ovaca. Danas se pretraživao i tok rijeke Krke od mosta, zatim dionica ceste od Kaštel Žegarski preko Bogatnika do mjesta Bilišani, zatim skretanje za Paravinje i pretraga područja oko toga mjesta.

Obitelj nestale Antonije preko Facebooka potragu je proširila po Europi. Na stranici su objavljene poruke na 10-tak jezika u kojim pišu osnovne informacije o djevojci, visina, boja očiju i kose i odjeću koju je nosila na dan kada je nestala.

Koordinator pretrage Predrag Brkopac objasnio nam je kako se došlo do odluke da se Brljansko jezero isprazni. 'Kako nakon višednevnog ronjenja nismo ništa pronašli, a psi osposobljeni za traganje za utopljenicima su markirali dva mjesta, to nam je dalo ideju da ispraznimo jezero kako bi bili sigurni da se nešto ne nalazi pod muljem', rekao je Brkopac.

Čitav taj pothvat zapravo nikad dosad nije napravljen nigdje u Europi, već, prema našim saznanjima, samo jedanput u SAD-u. 'Da, to je točno, ali mi moramo biti sigurni da u ovom jezeru nema ništa', istaknuo je Brkopac. 'Kad jezero bude prazno napravit ćemo pretragu terena sa psima, osposobljenim za potragu utopljenika', pojasnio je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene