Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potraga za sedmero nestalih turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i ronioci tragaju za sedmero turista koji su jučer, uslijed iznenadnog nevremena, nestali na moru.

Zadarska policija, djelatnici Lučke kapetanije Zadar i ronioci PU zadarske uključili su se u potragu za troje nestalih turista kojima se od jučer poslijepodne gubi svaki trag.

Pročitajte i ovo Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku Slika nije dostupna Sve uspješno koordinirane Zbog nevremena na Jadranu niz akcija spašavanja

Kako je izvijestila jutros PU zadarska, jučer poslijepodne oko 17,15 sati nestala je 25-godišnja državljanka BiH koja je isplovila u gumenom čamcu iz uvale Prezida na otoku Viru.

Ona se ukrcala u mali gumeni brodić zajedno s još dvoje malodobne djece. Na moru ih je zateklo nevrijeme. Njezin suprug je bio na obali i uz pomoć skutera sam je došao do gumenog čamca, preuzeo djecu i dovezao ih na obalu. Kad se vratio, nije više zatekao ni suprugu ni gumeni čamac.

Odmah po dojavi, u akciju spašavanja i traganja uključili su se policijsko plovilo, plovilo Lučke kapetanije i ronioci PU zadarske. Zbog loše vidljivosti potraga je sinoć obustavljena, a nastavljena je rano jutros.

Sinoć oko 19,30 sati dvoje talijanskih državljana uputilo se iz
mjesta Šimuni na otoku Pagu na more te se nisu vratili.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su se 46-godišnjak i 31-godišnja talijanska državljanka oko 11 sati uputili gumenim čamcem iz Šimuna na Pagu u smjeru otoka Mauna, gdje ih je uhvatilo nevrijeme. Jutros je nastavljena potraga za ovo dvoje nestalih turista.

Sinoć oko 23 sata policija je zaprimila dojavu da se u Pag nisu vratili njemački gosti koji su isplovili s gliserom na more. Osmero njemačkih državljana u gliseru uputili su se u smjeru Podvelebitskog kanala gdje ih je uhvatilo nevrijeme. Jutros je zaprimljena dojava od Lučke kapetanije na Pagu da su njemački državljani i gliser pronađeni na otoku Rabu.

Dvojica hrvatskih i dvojica slovenskih državljana isplovili su sinoć poslije 22 sata iz Karlobaga jedrilicom koja se uslijed olujne bure prevrnula i odbacila ih na hrid Uvala Nova pošta.

Za njima je organizirana potraga, doznaje se danas
u Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru Rijeka.

Oni su se, kako se doznaje, javili obiteljima da su na kopnu,
navodno na lokaciji Novaljska vala, pa je za njima organizirana potraga.

Prema informacijama iz Nacionalne središnjice za traganje i
spašavanje na moru u potragu je uključen Jadrolinijin trajekt Sv. Juraj i brod Lučke kapetanije Senj te gliser policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene