Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bio prijavljen

Nestao poljski ronilac: Prijatelji prijavili nestanak tek nekoliko sati kasnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila je da je pokrenuta akcija traganja za poljskim državljaninom koji je nestao jučer tijekom ronjenja u blizini Rta Svete Marine, u blizini Rapca u Istri.

Nacionalna središnjica zaprimila je jučer u 16:30 sati obavijest iz autokampa Sveta Marina o nestanku jednoga gosta tijekom ronjenja nedaleko kampa, te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Pula, nadležnom Lučkom ispostavom Raša i lokalnim ronilačkim centrima. O događaju je obaviještena i Pomorska policija u Puli, čiji su ronioci uključeni u akciju traganja za nestalim Poljakom.

Utvrđeno je da je nestao poljski državljanin A. B. W. (rođen 1966.), koji je ronio na poziciji Rt Svete Marine, a roniti je krenuo samostalno opremljen bocom kisika zapremine sedam litara, u crno - plavom ronilačkom odijelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, također poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili su tek u 16:30 sati, kada je i pokrenuta akcija traganja.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Niz naknadnih udara Snažan potres na granici Kine i Kirgistana: Ima ozlijeđenih, oštećeni su kuće i vlakovi

>> Dok je ronio na njega naletjela JAHTA!

Za sada nema informacija zašto su Poljaci čekali nekoliko sati prije nego su prijavili nestanak prijatelja, što će utvrditi istraga djelatnika nadležne ispostave i Pomorske policije Pula.

Utvrđeno je kako nestali Poljak nije bio prijavljen niti u jednom ronilačkom centru u Marini, no svi ronilački centri su se po primitku obavijesti o potrazi za nestalim dragovoljno uključili u potragu.

Rano jutros nastavljena je potraga, dva policijska ronioca zajedno s roniocima dvaju ronilačkih centara obavili su više zarona tijekom nekoliko sati prijepodneva, ali bez uspjeha.

Na mjestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki sjevero - istočni vjetar dodatno otežavale uvjete današnje potrage, stoga je akcija nakon drugoga dana obustavljena dok vremenske prilike ne budu povoljnije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene