Brzom intervencijom policije i hitne pomoći dijete je prebačeno u splitsku bolnicu (Foto: Ivica Trojanović/Facebook)
Brzom intervencijom policije i hitne pomoći dijete je prebačeno u splitsku bolnicu (Foto: Ivica Trojanović/Facebook)

Brzom intervencijom dijete koje je u Orebiću ugrizao poskok prebačeno je u splitsku bolnicu.


Dijete u Orebiću rano jutros ugrizao je poskok. Brzom intervencijom hitne pomoći i policije, dijete je policijskim helikopterom prebačeno u splitsku bolnicu.

Vezani članci Poskok, ilustracija (Jurica Galoić/Pixsell) Proljetne temperature prizvale i - zmije: Probudili se poskoci, skrivaju se u oknima, šahtovima, olucima... Zgarište, Orebić, Pelješac (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Vatrogascima kod Orebića MORH je u pomoć poslao helikopter koji će natapati teren

Svojim je fotoaparatom sve zabilježio fotograf Ivica Trojanović koji je na Facebooku detaljno opisao dramatičnu akciju.

"Taman po slijetanju policijskog EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete. Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta su u konačnici zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način. Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija", napisao je Trojanović.

Zdravstveno stanje djeteta trenutno nije poznato.