Brzom intervencijom policije i hitne pomoći dijete je prebačeno u splitsku bolnicu (Foto: Ivica Trojanović/Facebook)
Brzom intervencijom policije i hitne pomoći dijete je prebačeno u splitsku bolnicu (Foto: Ivica Trojanović/Facebook) Foto: Ivica Trojanovi?/Facebook

Brzom intervencijom dijete koje je u Orebiću ugrizao poskok prebačeno je u splitsku bolnicu.


Dijete u Orebiću rano jutros ugrizao je poskok. Brzom intervencijom hitne pomoći i policije, dijete je policijskim helikopterom prebačeno u splitsku bolnicu.

Vezani članci Poskok (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Najezda zmija u susjedstvu: Ženu ugrizla riđovka, pa dok je išla prema hitnoj, stala na – poskoka Poskok (Foto: Jurica Galoić/Pixsell) Muškarca na Kalniku ugrizao poskok: "Treba biti posebno oprezan, paziti gdje se guraju ruke..."

Svojim je fotoaparatom sve zabilježio fotograf Ivica Trojanović koji je na Facebooku detaljno opisao dramatičnu akciju.

"Taman po slijetanju policijskog EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete. Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta su u konačnici zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način. Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija", napisao je Trojanović.

Zdravstveno stanje djeteta trenutno nije poznato.