Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomorska nesreća

Posada potonule ribarice na ispitivanju, malteški brod na pregledu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lučkoj kapetaniji Pula danas će biti ispitana posada ribarice 'Golub' koja je nakon sudara s brodom koji je plovio pod malteškom zastavom potonula kod Pule.

Danas će u Puli započeti ispitivanje zapovjednika ribarskog broda 'Golub' 67-godišnjeg Rade Palaškova iz Labina u pratnji odvjetnika te ostalih članova posade ribarice koja je jučer u 1:40 sati potonula oko pet nautičkih milja jugozapadno od Pule, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Inspektori Lučke kapetanije Rijeka danas će u Rijeci obaviti inspekcijski pregled opreme i uređaja broda 'Joerg N', nakon što su jučer ispitali zapovjednika i drugog časnika palube.

Uvidom u radarsku snimku VTS centra u Rijeci, u kojem se od 0 do 24 sata obavlja nadzor pomorskog prometa, utvrđeno je da je ribarski brod 'Golub', luke upisa Zadar, dužine 22,5 metra potonuo nakon što ga je udario brod 'Joerg N', dužine 90 metara, koji je plovio pod malteškom zastavom.

Po nalogu pulske lučke kapetanije, jutros je pomorska policija obišla mjesto nesreće s obzirom na to da je u ribarici ostalo oko 400 litara dizel goriva. Mreže plivarice i dalje su na morskoj površini, a onečišćenja mora nema. (Hina)

Pročitajte i ovo Gumenjak se zabio u brod U punoj brzini VIDEO Gumenjak se zabio u ribarski brod i pobjegao! Dva ribara ozlijeđena, brodica nasukana Jahta pokosila ribaricu Teška nesreća Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene