Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK-ova istraga

Porezna inspektorica pod istragom USKOK-a zbog primanja 10.000 eura mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je pokrenuo istragu i predložio istražni zatvor protiv porezne inspektorice koja je uzela 10 tisuća eura mita da ne bi prikazala knjigovodstvene nepravilnosti koje je našla u nadzoru tvrtke.

USKOK je naložio provedbu istrage protiv hrvatske državljanke (1957.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo primanja mita. Osnovano se sumnja da je okrivljenica, kao porezna inspektorica u odjelu za nadzor malih i srednjih poreznih obveznika područnog ureda u Zagrebu, od 5. lipnja do 27. srpnja 2011. u Zagrebu, tijekom poreznog nadzora nad trgovačkim društvom, pošto je utvrdila nepravilnosti u knjigovodstvu, od direktorice tog društva zatražila 100.000 kuna kako bi joj zauzvrat izradila zapisnik o poreznom nadzoru u kojemu neće biti navedene utvrđene nepravilnosti.

Okrivljenica je od direktorice trgovačkog društva jučer, 27. srpnja 2011., preuzela 10.000 eura i predala joj radnu verziju zapisnika o poreznom nadzoru.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice, navodi se u USKOK-ovu priopćenju objavljenu danas na internetskoj stranici DORH-a. (HINA)

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene