Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pomoć stigli i kanaderi

Lokaliziran požar kod Poreča: Kuće obranjene, vatrogasci će dežurati čitavu noć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na terenu je bilo 90-ak vatrogasaca iz cijele Istre, a gašenje je otežavao izuzetno jak južni i jugozapadni vjetar te gust dim.

Veliki požar koji je danas oko 12 sati izbio na Poreštini između sela Rakovci i Štifanići kod Baderne lokaliziran je večeras oko 19:50 sati. Nitko nije stradao i obližnja sela su obranjena, doznaje se od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Izgorjelo je više od stotinu hektara šume, trave i niskog raslinja. Požar je gasilo devedesetak vatrogasaca iz cijele Istre - pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, tridesetak djelatnika Hrvatskih šuma te pedesetak mještana. Uz njih u gašenju požara sudjelovala su četiri kanadera i jedan air-traktor.

Struja je na cijelom području dok je trajao požar bila isključena. Situaciju je na požarištu dodatno otežavao sjeverozapadni vjetar koji je požar nosio čas na jednu, čas na drugu stranu. Vatrogasci će na požarištu biti cijelu noć.

Ovo je bio najveći ovogodišnji požar u Istri.

Požar kod Skradina

Još je jedan požar buknuo na otvorenom prostoru u minski sumnjivom području u blizini sela Pamučari - Velika Glava kod Skradina, te je prema posljednjim navodima DUZS, još uvijek aktivan. Na požarište su oko 14:20 upućena i 2 kanadera.

Nešto prije 16 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod Perkovića (Unešić, Sitno) gdje gori trava i nisko raslinje, a u gašenju sudjeluju 32 vatrogasca s 9 vatrogasnih vozila.

Ukoliko imate fotografije ili nove informacije o požarima na ovom području pošaljite ih na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene