Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je da cijeli tjedan, ali i duže raspravljaju o situaciji koja je postala sve zahtjevnija.

Galerija


"Cijeli ovaj tjedan raspravljamo o situaciji. Nove odluke su pripremljene, danas će biti raspravljene na Znanstvenom vijeću i tijekom idućeg tjedna stupit će na snagu", rekao je Trut, ali nije mogao reći koje će to konkretno mjere biti.

"Razmatra se sve što je sada na snazi samo u rigoroznijem obliku", rekao je Trut gostujući u emisiji U mreži Prvog HTV-a.

Sastanak u Vladi o mjerama najavljen je za 14 sati.

Što se tiče nastave na daljinu, Trut je rekao kako to nije u ingerenciji Nacionalnog stožera i da su odluku o tome prepustili Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Kad je riječ o Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, gdje je stanje alarmantno, rekao je da su odluke za Varaždinsku županiju pripremljene i da će tijekom dana biti potpisane.

"Bit će puno rigoroznijih mjera od zabrane rada, smanjivanja brojeva i puno onih nepotrebnih aktivnosti koje se događaju, bit će u sljedeća dva tjedna stavljena na stranu", rekao je.