Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je u akciji 'Thunder' zaplijenila 320 automata za zabavne igre, vrijedne oko tri i pol milijuna kuna.


Zajedničkom akcijom pod nazivom ‘Thunder’ policija i Porezna uprava zaplijenili su više od 320 aparata za zabavne igre, uglavnom video poker automata, pikada, i džuboksa, iz više od 120 ugostiteljskih objekata na osječkom i slavonsko-brodskom području.

U jučerašnjoj akciji suzbijanja ‘sive ekonomije’ sudjelovalo je oko 250 krim policajaca i 120 poreznih inspektora, a sve je koordinirao Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Vezani članci Rt Kamenjak Kupači, oprez: U Istri se teško ozlijedila 22-godišnjakinja. Skočila u more s visine od 14 metara Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Akcijom su bila obuhvaćena 124 ugostiteljska objekta za koje se sumnjalo da ilegalno drže aparate za zabavu. Na osječkom području pronađeno je i oduzeto 220 ilegalnih aparata, a na slavonsko-brodskom 64.

U poslovnom prostoru jednog poduzeća na osječkom području, za koje se ispostavilo da uopće nije registrirano za organiziranje zabavnih igara, pronađeno je 25 video poker aparata, a u jednoj obiteljskoj kući još pet aparata.

Pomoćnik načelnika PNUSKOK-a, Damir Živko je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije rekao kako se vrijednost zaplijenjenih aparata procjenjuje na više od 3,5 milijuna kuna te da zbog primjerice 300 ilegalnih aparata, državni i lokalni proračuni gube oko dva milijuna kuna, a prekršitelji nezakonito zarade oko četiri milijuna kuna.

Živko je kazao da policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi utvrdila stoji li neka organizirana skupina iza ilegalne distribucije aparata za zabavu te najavio da će zajedno s Poreznom upravom nastaviti s akcijama i u ostatku Hrvatske.

Zamjenik ravnateljice Porezne uprave Zlatko Fabijančić najavio je da će protiv 115 vlasnika objekata kod kojih su pronađeni ilegalni aparati biti podnesene prekršajne prijave. Dodao je da se novčane kazne za prekršitelje kreću između 5.000 do čak 100.000 kuna. (Hina) 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.