Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nude poslove

Policija upozorava: Ne nasjedajte na mailove prevaranata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova će vijest biti posebno zanimljiva onima koji su često u sportskim kladionicama...

Policija je danas upozorila građane da ne nasjedaju na ponude kojima im prevaranti putem e-pošte nude poslove, poput klađenja u zamjenu za proviziju, jer je riječ o prevarama zbog kojih i sami mogu odgovarati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Budući da je zadnjih dana Internetom počeo kružiti veliki broj e-mail poruka kojima se primateljima nude rezultati namještenih nogometnih utakmica u zamjenu za manji novčani iznos, policija je upozorila građane da bi pristajanjem na takve dojave mogli postati žrtve prevaranata.

Budući da su takve ponude sve učestalije policija upozorava građane da ne nasjedaju jer se radi o kaznenim djelima prevara, a osim toga i samo sudjelovanje u takvim aktivnostima je kažnjivo.

UPOZORENJE POLICIJE Ne nasjedajte na ovakve pozive!

Policija upozorava građane i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve prevare ili sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

To upozorenje policija je ponovno uputila nakon što su na području više policijskih uprava zabilježeni slučajevi specifičnih prijevara građana, počinjenih tako da nepoznate osobe putem e-pošte stupaju u kontakt sa građanima nudeći im obavljanje posla uz proviziju.

Nepoznate osobe pritom građanima na bankovne račune doznačuju vjerojatno otuđen novac, da bi potom od njih tražili prosljeđivanje novca na inozemne račune putem Western Uniona, Moneygrama i sličnih platnih servisa.

Prijevara teška milijun kuna: Lažna udovica 20 godina primala braniteljsku mirovinu

Kroz elektronsku komunikaciju od građana uglavnom traže informacije o radnim vremenima banaka i drugih financijskih ustanova, te ostale podatke od koristi za što efikasniji i brži novčani transfer, te im naposljetku dostavljaju listu primatelja u inozemstvu na čije ime novac treba proslijediti.

Također, građanima se za obavljene transakcije nudi i određeni iznos provizije kao naknada za odrađeni posao, odnosno prosljeđivanje novca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene