Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je 80-godišnja Riječanka jučer nasjela na jednu od najstarijih uličnih prijevara i pristala 'u pola cijene' otkupiti pronađeni lančić policija je upozorila građane da lakomisleno ne nasjedaju na naizgled primamljive ponude nepoznatih i stvari ne kupuju na mjestima koja za to nisu predviđena bez da prethodno provjere njihovu stvarnu vrijednost.


Prijevara zbog koje je 80-godišnjakinja ostala bez nekoliko tisuća kuna dogodila se jučer poslijepodne u blizini riječke bolnice. Dok je prolazila ulicom prišao joj je nepoznati muškarac koji je prethodno s poda podignuo deblji 'zlatni' lančić govoreći joj da su ga zajedno pronašli te bi ga mogli podijeliti.

Navodeći znatno višu vrijednost pronađenog lančića ponudio je da ga otkupi po manjoj cijeni. U međuvremenu im se priključio još jedan muškarac koji joj je ponudio otkup lančića po dvostrukoj cijeni od one koju će ona platiti. No, kako je rekao da trenutno kod sebe nema novca dogovorili su da se nađu kasnije.

>>
Split: Razbojnik iz zlatarne odnio nakit vrijedan 300.000 kuna

U dobroj vjeri žena je pristala na transakciju, za nekoliko tisuća kuna od 'nalaznika' kupila 'zlatni' lančić te u dogovoreno vrijeme čekala da se pojavi drugi muškarac. Kako se nitko nije pojavljivao 80-godišnjakinja je provjerila stvarnu vrijednost pronađenog lančića, saznala da se radi o bižuteriji i prevaru prijavila policiji.

Na MUP-ovim internetskim stranicama policija je stoga upozorila građane da lakomisleno ne nasjedaju raznim prevarantima koji se na taj način nastoje okoristiti.

'Podsjećamo da prevaranti u pravilu rade u paru, a kako bi ostvarili svoj cilj vrlo su ljubazni, uvjerljivi i uporni. Također, sve građane upozoravamo da vrijedne i druge predmete ne kupuju na onim mjestima koja za to nisu predviđena i bez da prethodno provjere njihovu stvarnu vrijednost', ističu u policiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Policija provjerava propusnice Neuspješno se pokušala prošvercati bez propusnice, a onda izvrijeđala policajce Pas Kastro riječkoj policiji pomogao u zapljeni droge - 3 Riječka policija predstavila novog kolegu: "Kastro je u policiji ono što je Messi u nogometu"