Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija dosad nije uspjela pronaći Dražena Golemovića optuženog u slučaju 'Ipsilon', koji se zbog opasnosti od bijega mora vratiti u pritvor pa je riječki Županijski sud odlučio da se za njim raspiše tjeralica, doznaje se od glasnogovornika suda Zorana Sršena.


Istarska policija izvijestila je danas da otkad je dobila rješenje o određivanju pritvora još nije pronašla Golemovića. Glasnogovornica policije Nataša Rogić rekla je da po njihovim saznanjima Golemović duže vrijeme ne boravi na adresi u mjestu Vrvari kraj Poreča. Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković izjavio je danas za Hinu da je u kontaktu s Draženom Golemovićem, no nije želio odgovoriti nalazi li se njegov branjenik u Bosni i Hercegovini, ima li državljanstvo te zemlje i hoće li se predati hrvatskim sudskim vlastima.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Objavljeni detalji velike akcije: Razbijena zločinačka organizacija, uhićene 23 osobe Princ Albert II. i princeza Charlene (Foto: Getty) Od princa playboya pokušala je pobjeći prije svadbe, no nije uspjela, a i dan-danas izgleda nesretno

Mediji nagađaju da je Golemović pobjegao u Bosnu i Hercegovinu jer je rođen u Derventi i ima državljanstvo te zemlje. Pavasović Visković kazao je da je Golemovićevo podrijetlo bilo poznato hrvatskim sudskim vlastima.

Policija traga za Draženom Golemovićem

Policija, nakon jučerašnje odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskoga suda u Rijeci o vraćanju optuženog u slučaju 'Ipsilon' Dražena Golemovića u pritvor, za njim traga na svim poznatim adresama. Ako ga ne nađu policija će od riječkog Suda tražiti odobrenje za raspisivanje potjernice, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen. U tom slučaju raspisivanje potjernice odobrava sudac nadležan za taj sudski postupak, a policija zatim odlučuje o vrsti potjernice, odnosno o tomu hoće li raspisati i međunarodnu potjernicu.

Dražen Golemović se treba vratiti u pritvor u Rijeci zbog sprečavanja mogućnosti bijega, jer je Izvanraspravnom vijeću zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina predočila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH.

Ima dvojno državljanstvo pa pobjegao u BiH?

Prvotnu odluku izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda o puštanju Golemovića na slobodu osporio je Vrhovni sud RH na temelju žalbe USKOK-a te odredio ponovno odlučivanje o pritvoru. Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo USKOK-ovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju 'Ispilon' zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora.

Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć, također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni. Neki mediji objavili su da Dražen Golemović rođen u Derventi ima državljanstvo BiH i da je pobjegao u tu zemlju. (Hina)