Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin iz 1991.

Policija riješila slučaj star 28 godina? Dvojica osumnjičena za miniranje crkve u Cetingradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija osumnjičila je dvojicu muškaraca za miniranje crkve u Cetingradu 1991. godine.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 54 i 47 godina. Osumnjičeni su za miniranje crkve u Cetingradu 1991. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspisana potraga Trojica muškaraca osumnjičena za ratni zločin kod Cetingrada: Pucali u civile, ubili tri osobe i ranili ženu Pljačkaš, ilustracija (Foto: Getty) Na odmorištu Dobra Pljačka benzinske kod Karlovca: Stavio je torbu na pult, čekao da se djelatnik pojavi pa izvukao pištolj

Policija 54-godišnjaka sumnjiči da je kao zapovjednik jednog od diverzantskih vodova Štaba Teritorijalne obrane 1991. godine u Cetingradu, za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i naoružanih paravojnih snaga na Republiku Hrvatsku izdao zapovijed 47-godišnjaku da minira i sruši crkvu u Cetingradu.

Dogodilo se to neposredno nakon zauzimanja mjesta Cetingrad iz kojeg je protjerano stanovništvo hrvatske nacionalnosti, protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba. 47-godišnjak je u to vrijeme bio zapovjednik inženjerijske grupe u sastavu Diverzantskog voda. On je, zajedno s članovima svoje inženjerijske grupe minirao i srušio župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Cetingradu.

Obojica su nedostupna državnim tijelima RH pa je za njima raspisana potraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene