Policijski očevid/Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Policijski očevid/Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

U nedjelju oko 17 sati došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Policija je objavila uzrok nesreće.


49-godišnji državljanin Rumunjske, upravljao je osobnim automobilom Passat, rumunjskih registarskih oznaka, krećući se autocestom iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Županje.

Vezani članci Prometna nesreća na Slavonskoj aveniji (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 2 Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil na Slavonskoj aveniji završio na krovu Prometna nesreća kod Bjelovara (Foto: Pixsell, Damir Spehar) - 2 Poginuo vozač kombija: Izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i zabio se u stup

Prilikom prestrojavanja u prometnu traku nije se uvjerio da to može izvesti bez ugrožavanja ostalih sudionika u prometu te je došlo do udara kombi vozila u osobno vozilo.

Od posljedica prometne nesreće 49-godišnji vozač osobnog vozila smrtno je stradao, dok su putnici u osobnom vozilu također ozlijeđeni - jedan lakše i jedan teže.

U kombi vozilu talijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo se pet državljana Srbije jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su ostali putnici lakše ozlijeđeni.

Ozlijeđene osobe su prevezene u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje im je ukazana liječnička pomoć.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica.