U teškoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autocesti A3 poginuo je jedan muškarac, a ozlijeđeno je petero ljudi.

Galerija


Do prometne nesreće je došlo jer je 57-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, švicarskih registarskih oznaka, zbog nedržanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario u osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 72-godišnjak, priopćila je PU brodsko-posavska.

Vezani članci Automobilom se zabio u terasu kafića - 2 Vozač automobilom uletio na terasu kafića: "Čule smo prasak. Prizor je bio strašan" Sudar kod odmorišta Ježevo Policija objavila detalje stravične nesreće: Poginule su dvije osobe iz kamiona, u sudaru sudjelovalo čak pet vozila

Osobni automobil pulskih registracijskih oznaka je od siline udara odbačen unaprijed, te je u nekontroliranom kretanju udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Republike Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Pritom je teško ozlijeđen 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila.

Iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 72-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

"Mi smo nakon prometne nesreće zaprimili pet ozlijeđenih osoba, državljana Republike Srbije. Od njih su dvije osobe s teškim tjelesnim ozljedama i one su zadržane na liječenju. Radi se o ozljedama kralježnice i prijelomima. Izvan su životne opasnosti. Jedna osoba je bila s lakšim tjelesnim ozljedama. Ostale smo zaprimili, zbrinuli, obradili i pustili na kućni oporavak", kazao je dr. Damir Roško, dežurni kirurg u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

Tijekom trajanja očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući na čvoru Velika Kopanica – Beravci – Gundinci – Babina Greda.

Nakon završetka očevida u 9 sati, za promet je otvorena južna kolnička traka autoceste A3 kod Velike Kopanice.

Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navela je policija u priopćenju.