Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDAR AUTOMOBILA I KAMIONA

Mještanin o strašnoj nesreći kod Dugog Sela, u kojoj je poginula 19-godišnjakinja: "Vozač kamiona je nazvao hitnu, on je čitav, ali dečka su vadili sat vremena, užas"

Aktualno Galerija Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 5 Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 4 Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 3 Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Teška prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Galerija 1/7 >>
Policija je objavila detalje teške nesreće u kojoj je danas rano ujutro život izgubila jedna osoba, a dvije su ozlijeđene.

Teška nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene, dogodila se oko 4:35 sati u Lukarišću, naselju u sastavu Dugog Sela.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Dvadesetogodišnji mladić upravljao je BMW-om zagrebačkih registarskih oznaka Bjelovarskom ulicom u Lukarišću u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 31 prešao je na suprotnu traku te se sudario s kamionom varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak.

Na mjestu je smrtno stradala 19-godišnja putnica iz BMW-a, a vozač je teško ozlijeđen i liječnička pomoć pružena mu je u KB-u Dubrava. Vozač kamiona zadobio je lakše ozljede i pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb.

Zbog prometne nesreće je od 4:30 do 12 sati bio obustavljen cestovni promet Bjelovarskom ulicom u mjestu Lukarišće te se odvijao okolnim pravcima.

Šesta je to kamionska nesreća u posljednjih mjesec dana. Prometni stručnjaci razloge nalaze u odlasku kvalitetnih vozača u inozemstvo kao i premorenosti onih koji ostaju. Uz to, mladi neozbiljno shvaćaju promet, edukacije su manjkave, a ni infrastruktura, kao ni izvjesnost kažnjavanja nije na zavidnoj razini. Mještani kažu da je ta glavna dugoselska ulica posebno problematična te da godinama traže da se postave kamere i pojačaju kontrole.

"Čuli smo udarac i izašli van, cura je već bila mrtva u autu, a vozač kamiona je izašao, on je nazvao hitnu, on je čitav, ali dečko je zapomagao i visio iz auta, vadili su ga sat vremena, užas", ispričao je mještanin Ivan.

"Mladi voze brzo, divljaju s automobilima, a svi dobri vozači kamiona su nam otišli u Sloveniju, Austriju, Njemačku, tamo su plaće duplo veće tako da nemamo pravih vozača kamiona i autobusa", istaknuo je pak prometni stručnjak Goran Husinec.

"Jedan od vozača je nedržeći sredinu obilježene prometne trake prešao u traku za vožnju iz suprotnog smjera", rekao je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Krešimir Mišić iz Policijske uprave zagrebačke. "Na toj prometnici je kontinuiran nadzor i stalno se sankcioniraju vozači vezano uz brzinu. Kada PU zagrebačka dobije određeni broj fiksnih uređaja za mjerenje brzine, onda ćemo ih instalirati na tu prometnicu." A do tada će prometnicu pojačano nadzirati policija.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene