Policijska uprava međimurska jača aktivnosti usmjerene na suzbijanje kaznenih djela krađe poljoprivrednih proizvoda.

Galerija


U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, čakovečki i policajci Interventne jedinice policije u srijedu su na poljoprivrednim parcelama prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom, takozvanim dronom.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Objavljeni detalji napada na policajce u Murskom Središću, otkriveno tko je kamenom pogodio jednog od policajaca Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Dino Stanin) Strava kod Čakovca: U slijetanju kombija s ceste poginula jedna osoba, teško ozlijeđeni dijete i mladić

U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist. Oni su, u koordinaciji s operaterom drona, nadzirali poljoprivredne površine.

Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije kako bi se i na taj način suzbili oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

"Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.

Svakako apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju", priopćeno je iz PU međimurske.