Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Policija kazneno prijavila tvrtku Drava zbog smrti radnice u eksploziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još krajem svibnja dogodila se velika eksplozija u tvornici Drava Internacional u Osijeku. Tada je pet osoba zadobilo ozljede a 34-godišnja žena je smrtno stradala. Danas je PU osječko-baranjska protiv tvornice i ovlaštenika zaštite na radu podnijela kaznene prijave.

Podsjetimo, preminula 34-godišnja Danijela Vlakai čistila je u tvornici, u kojoj su se prije proizvodile šibice, a ostaci materijala u kantama iz tog perioda bili su kobni za nju i umalo za još četvero radnika.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Nesretna je žena tijekom čišćenja, ne znajući što se nalazi u limenoj kanti, u nju ubacila metalnu šipku. Došlo je do iskrenja, a smjesa za izradu šibica se zapalila i eksplodirala. Vlakai je nakon desetak dana borbe za život u bolnici ipak umrla.

Policija je utvrdila kako postoji osnovana sumnja za podizanje kaznene prijave protiv tvrtke Drava Internacional i 53-godišnjeg ovlaštenika zaštite na radu. Tvornici prijeti moguća novčana kazna, ili čak zatvaranje, a 53-godišnjaku zatvorska kazna u trajanju od najmanje tri godine, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene