Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U RUDOPOLJU

Dvoje ljudi teško je ozlijeđeno u nesreći na zip-lineu: Kazneno prijavljen operater (35)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Bregane zbog osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Bregane zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Muškarca se sumnjiči da 20. lipnja 2019. godine u Rudopolju nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama dok je radio kao operater na polaznoj platformi adrenalinskog spusta zip-line u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, koncesionara turističke agencije sa sjedištem u Samoboru.

On se nije uvjerio da se 40-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Sesveta mogu sigurno spustiti i teško su ozlijeđeni.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

O događaju je odmah izvješten inspektor rada državnog inspektorata, koji je nakon inspekcijskog nadzora Rješenjem zabranio obavljanje radnih postupaka dok se ne otklone nedostaci, javila je PU ličko-senjska.

Neslužbeno se doznaje da se propust odnosi na nedostatak na električnom vitlu, a načelnik općine Vrhovine Milorad Delić rekao je Hini da je zipline sada siguran i nakon četiri dana zabrane rada od danas ponovno u funkciji.

"Zipline je u vlasništvu općine Vrhovine, dali smo ga na koncesijsko upravljanje turističkoj agenciji iz Samobora te je protiv njihovog operatera podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Dakle, do manje ljudske pogreške je došlo, djevojka i mladić malo su se sudarili i nisu teško stradali, ali je važno reći da je Zipline siguran, te da ima uporabnu dozvolu“, rekao je Delić.

Prema neslužbenim informacijama ozlijeđena 38-godišnjakinja dobro se oporavlja od prijeloma zdjelice i ozljede kralježnice, kao i 40-godišnjak kojem je napukla lubanja i kosti lica pa su nakon dva dana iz bolnice pušteni na kućni oporavak.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene