Sve je potresla tragična smrt pacijenta u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu nakon požara na aparatu za kisik.


Tragedija se dogodila u petak u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu. Na aparatu za kisik buknuo je požar u trenutku dok je bio priključen pacijent. Od zadobivenih ozljeda pacijent je preminuo.

O svemu se oglasila i pročelnica Specijalne bolnice Tatjana Jurkin Vnučec. ''U ovom trenutku bi to bila nagađanja, nemoguće je reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi. Svima nam je u interesu vidjeti o čemu se radilo'', rekla je.

Bolnica u Novom Marofu Zapalio se aparat za kisik, preminuo pacijent. Beroš poslao izvanredno priopćenje: "Tražim žurno očitovanje"

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak izvijestio je da policija prikuplja izjave liječnika, medicinskih sestara i svjedoka o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, preminuli pacijent imao je 49 godina, a u sobi gdje se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

''U jednom trenutku je došao u sobu i sestra ga je spojila na kisik, da bi ga dvije minute kasnije, kad je ušla u sobu, čistačica zatekla već izgorenog'', rekao je svjedok za Jutarnji.