Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađene Tea i Barbara, skrivale su se u napuštenoj kući kod Vinkovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčice Tea Fat i Barbara Knapić, koje su nestale u petak, pronađene su na području Vinkovaca, a policija je nakon sretno završene potrage održala izvanrednu konferenciju za novinare.

Djevojčice su se, neslužbeno doznajemo, cijelo vrijeme bijega skrivale u napuštenoj kući na području Vinkovaca.

Pročitajte i ovo Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su" Policija Završetak potrage Policija pronašla djevojčice koje su nestale u Puli

Motiv takvog ponašanja još nije jasan, a djevojčice su upućene na liječnički pregled.

Neslužbeno doznajemo da su se djevojčice skrivale u kući potpuno uništenoj u ratu, u kojoj nema nikakvih uvjeta za život, pa nije jasno kako su djevojčice podnosile veliku hladnoću, nedostatak hrane, vode i slične teškoće pa se nagađa da ih je netko obilazio.

Prema riječima načelnika PU vukovarskosrijemske, djevojčice su pronađene zdrave, a jesu li nad njima činjena neka kažnjiva djela, policija će, kako je naveo, izvijestiti kad završi kriminalistička obradba, koja je u tijeku.

Nakon liječničkog pregleda policija će ih saslušati kako bi se utvrdile sve činjenice vezane uz njihov boravak u napuštenoj kući, naveo je.

Kako je riječ o malodobnim osobama, a još traje i kriminalistička istraga cijelog slučaja, Grčanac nije želio izlaziti u javnost s pojedinostima toga slučaja, te uzrocima što su doveli do potrage za djevojčicama.

Naveo je, međutim, kako je policija, da bi ih pronašla, proteklih dana obavila tri pretrage terena, 117 obavijesnih razgovora, obišla 58 ugostiteljskih radnja, obavila 342 noćne kontrole vozila, šest provjera u velikim trgovačkim centrima, te 11 provjera u javnim ustanovama.

U policijsku potragu uključilo se pet policijskih uprava, naveo je Grčanac, posebno zahvalivši medijima i građanima, koji su s 50-ak telefonskih poziva, kako je rekao, akciju traganja za djevojčicama usmjerili u dobru smjeru. 

Podsjetimo, nestala 14-godišnja Barbara Knapić iz Vinkovaca, u subotu se, dan nakon nestanka javila majci sa skrivenog broja telefona. Barbara i Tea nestale su u petak nakon škole od kada za njima bezuspješno traga policija iz cijele Hrvatske.

Danas je bio već peti dan potrage za djevojčicama. Njihov nestanak roditelji su prijavili još u petak nakon što se djevojčice nisu vratile iz škole. 

Tea je zadnji put bila viđena u petak u školi, a nakon jutarnje nastave nije se vratila kući. Nije se javljala na mobitel, a od subote policija je za njom intezivno tragala.

Istodobno je nestala i njezina prijateljica Barbara Knapić čiji roditelji isprva nisu željeli davati nikakve informacije u javnost.

Barbarina majka kaže kako je njezina kćerka u subotu nazvala kući i rekla da je dobro te da je otišla zbog prijateljice. 

S druge strane Teini roditelji tvrdili su kako je Barbara problematična te da su već dulje vrijeme zabrinuti što se druži s Teom.

Glasine koje su kružile po gradu bile su brojne, spominjali su se bijeg od kuće, otmice, putovanje ne more i slično.

Nikome nisu jasni ni razlozi zbog kojih su se u ovakvoj situaciji obitelji našle u svojevrsnom sukobu i međusobno se optužuju.

Barbara i Tea poznaju se iz kvarta u kojem obje žive, a idu u dvije različite škole.

Ravnatelji škola rekli su kako nijedna od djevojčica nije problematičnog ponašanja, prosječne su učenice i po ničemu se nisu posebno isticale.

Centar za Socijalnu skrb također u nijednoj od obitelji nije zabilježio devijantno ponašanje.

Policija nnikako nije uspijevala ući u trag skrivenom broju s kojeg je Barbara nazvala majku.

U potragu su bile uključene i policijske postaje iz drugih dijelova Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene