Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnateljstvo policije danas je izvijestilo da u rasvjetljavanju krvave pljačke Reiffeissen banke u Sesvetama, u kojoj je ubijen mladi policajac Ivan Grbavac, na vještačenje nije poslan pištolj policajca Gorana Blaževića, za koji obrana tvrdi da je bio koban za njegova mlađeg kolegu, jer je nedvojbeno utvrđeno da iz tog pištolja nije pucano.


Izvršenim provjerama, obavljenim razgovorima i pregledom video nadzora nedvojbeno je utvrđeno da iz tog pištolja nije ispaljivano streljivo te samim tim nije proizlazila potreba da se oružje izuzima, kažu u policiji. Dodaju da je to potvrdila i tzv. parafinska rukavica, odnosno kriminalistički postupak kojim se otkriva postoje li na koži osobe koja je držala oružje tragovi baruta. 'Ne osporavajući pravo obrani da u svom radu poduzima mjere koje će dokazati nevinost optuženika, ponovno želimo istaknuti kako je izuzeto te poslano na vještačenje ono oružje za koje je obavljenim provjerama kao i provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno da je iz istog ispaljivano streljivo', navodi se u priopćenju.

Vezani članci Nova trgovina Stridon u Sesvetama - 5 Unatoč teškim okolnostima: Nova trgovina Stridon u Sesvetama otvorila se dan prije Badnjaka Slika nije dostupna RBA: Policija nije dala pištolj na vještačenje

>> RBA: Policija nije dala pištolj na vještačenje

Podatak da policija Blaževićev pištolj nije poslala na vještačenje jučer je na suđenju Kazimiru Dužnoviću, optuženom za pljačku banke te ranjavanje i ubojstvo policajaca, iznio sudac zagrebačkog Županijskog suda Vladimir Vinja. Sudski vještak zbog toga nije mogao napraviti kombinirano balističko-medicinsko vještačenje kojim bi se utvrdile okolnosti pod kojima je stradao policajac Ivan Grbavac. (Hina)