Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajcu koji je nastrijelio prolaznicu prijeti 10 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajac koji se u ožujku igrao službenim pištoljem i u središtu grada ranio prolaznicu optužen je za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti", zbog čega bi mogao dobiti i do deset godina zatvora.

Neoprezni policajac ženu je ranio ispred upravne policijske zgrade u Petrinjskoj ulici gdje dnevno uđe više tisuća građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimili ga građani VIDEO Kerum u novoj epizodi: Čovjek za kojeg pravila ne vrijede? Slika nije dostupna Policija je traži NADZORNE KAMERE Zgrabila ženu na ulici i isprebijala ju!

Pred ulazom je, naime, izvadio službeni pištolj marke HS 2000 kojeg je preuzeo par dana ranije, razgledavao ga i pokušao rastaviti. Oružje je tada opalilo, a metak je u desnu potkoljenicu pogodio 39-godišnju ženu. Iako teško ozlijeđena nije bila u životnoj opasnosti. 

>> Policajac upucao ženu u Petrinjskoj

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo u optužnici je navelo da je policajac inicijala Z. K. počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, jer je kao službenik raspoređen na poslove osiguranja rastavljao službeni pištolj iako je znao da se u njegovoj blizini nalaze drugi ljudi. 

Ako mu se na sudu dokaže krivnja policajcu prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina, koliko za ovakvo nedjelo s težom posljedicom predviđa Kazneni zakon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene