Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Foto: Pixsell,Duško Jaramaz

Dvojica policajaca iživljavali su se nad muškarcem kojeg su trebali privesti u Piškorovcu. Batinali su ga palicama i cipelarili. U bolnicu je primljen s unutarnjim krvarenjem i probijenom jetrom.


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice policajaca u dobi od 29 i 35 godina. Policajce se tereti da su 10. siječnja prošle godine, prilikom privođenja muškarca - izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i izudarali rukama, nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu.

Vezani članci DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Najveći dio postupka protiv osumnjičenih u akciji Familia vodit će Hrvatska: ''Zaključeno je da imamo najbolju procesnu poziciju'' Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) Policajci pisali Plenkoviću: "Vraćate nas u doba kad su osnovni kriteriji bili poslušnost i podobnost"

Nakon toga su muškarca ugurali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnji policajac tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh. Na nepoznatoj lokaciji zaustavili su automobil, bacili muškarca na tlo i nastavili ga cipelariti po cijelom tijelu.

Muškarac je zadobio unutarnje krvarenje u trbušnju šupljinu i probijena mu je jetra, što je okarakterizirano kao osobito teška ozljeda. Osim toga, 35-godišnjeg policajca tereti se da je nakon dva dana došao u bolnicu u Čakovcu i premlaćenog muškarca nagovarao da sve zaboravi i da ga ne prijavljuje uz obećanje da će ga za to nagraditi.

Dokaže li im se krivnja, policajcima prijeti do deset godina zatvora za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. 35-godišnjem policajcu prijeti dodatnih osam godina zatvora zbog dodatnog kaznenog djela - sprječavanja dokazivanja.