Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Policajci u Međimurju premlatili muškarca, probijena mu jetra: Jedan ga u bolnici nagovarao da šuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica policajaca iživljavali su se nad muškarcem kojeg su trebali privesti u Piškorovcu. Batinali su ga palicama i cipelarili. U bolnicu je primljen s unutarnjim krvarenjem i probijenom jetrom.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice policajaca u dobi od 29 i 35 godina. Policajce se tereti da su 10. siječnja prošle godine, prilikom privođenja muškarca - izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i izudarali rukama, nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu.

Pročitajte i ovo Provjera novčanica, ilustracija Movie Money Na sjeveru Hrvatske otkrili skupinu koja je krivotvorila novac: Pogledajte kako ustanoviti je li riječ o lažnim eurima Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Nakon toga su muškarca ugurali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnji policajac tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh. Na nepoznatoj lokaciji zaustavili su automobil, bacili muškarca na tlo i nastavili ga cipelariti po cijelom tijelu.

Muškarac je zadobio unutarnje krvarenje u trbušnju šupljinu i probijena mu je jetra, što je okarakterizirano kao osobito teška ozljeda. Osim toga, 35-godišnjeg policajca tereti se da je nakon dva dana došao u bolnicu u Čakovcu i premlaćenog muškarca nagovarao da sve zaboravi i da ga ne prijavljuje uz obećanje da će ga za to nagraditi.

Dokaže li im se krivnja, policajcima prijeti do deset godina zatvora za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. 35-godišnjem policajcu prijeti dodatnih osam godina zatvora zbog dodatnog kaznenog djela - sprječavanja dokazivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene