Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac za prijatelja utjerivao dug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv zagrebačkog policajca kojom ga tereti da je zlouporabio položaj i ovlasti kako bi za prijatelja utjerao dug od 70.000 kuna.

41-godišnjeg policajca I. Š. USKOK tereti da je početkom veljače zatražio da mu se u rad dodijeli kaznena prijava koju je protiv dvije osobe zbog prijevare podnijela tvrtka u vlasništvu njegovog prijatelja.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura

Optuženi je potom jednu od prijavljenih osoba pozvao na obavijesni razgovor, uhitio je i zatim je istoga dana pustio na slobodu. Prilikom razgovora prijetio joj je da zbog prijave može završiti u zatvoru i da je može privesti istražnom sucu, ali da neće proslijediti kaznenu prijavu ako mu preda 70.000 kuna i tako namiri dug, odnosno štetu.

USKOK policajca tereti da je slao i prijeteće SMS poruke toj osobi s kojom se 7. ožujka sastao u jednom caffe baru gdje mu je ona predala 8.000 eura. Policajac je novac pospremio u džep jakne, a o preuzimanju novca nije sastavio potvrdu, tvrde u USKOK-u.

USKOK nije objavio identitet optuženoga, a mediji su nakon njegova uhićenja nagađali da je riječ o policajcu koji je radio na suzbijanju krađa automobila u policijskoj postaji Trešnjevka, a potom u Odjelu gospodarskog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene