Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac Nenad Šipušić potvrdio je pred sudom da je znao da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.


Na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju za ubojstvo Ivi Pukaniću i Niki Franjiću svjedočio je policajac Nenad Šipušić. Potvrdio je da mu je desetak dana prije ubojstva Amir Mafalani rekao da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

>> Mafalani je policiji prijavio da će se dogoditi ubojstvo

Vezani članci Slika nije dostupna Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna 'Pukanić je ubijen jer je mogao razotkriti vrh vlasti'

Radi se o policajcu koji je za vrijeme ubojstva Pukanića i Franjića bio vođa grupe za organizirani kriminal u šestoj policijskoj postaji. S dobivenim informacijama Šipušić nikoga nije upoznao niti je sastavio bilo kakvo izvješće, a kada se ubojstvo dogodilo, nije kontaktirao nikoga od nadređenih.

Družio se s Mafalanijem radi informacija

Policajac Šipušić pred sucem i porotom priznao je da se družio s Mafalanijem kako bi od njega crpio informacije. No, rekao je kako one informacije koje je dobio od Mafalanija bile nedostatne da bilo što poveže ili pokrene te da bi od svojih kolega, da je s njima podijelio što zna, izazvao podsmijeh.

Šipušić je u sudnici ispričao da je na dan ubojstva Pukanića i Franjića pitao Mafalanija je li to ono o čemu mu je govorio, na što je on rekao da nije i da ne zna. Mafalani je na dan uhićenja pokušao kontaktirati Šipušića, no on mu se nije javio na telefon jer je bio na seminaru. 

Nakon što su ubijeni Pukanić i Franjić, Šipušić je pozvan na obavijesni razgovor. Kada su ga kolege upitale zbog čega se sam nije javio, on je rekao da nije želio doći nepozvan te je čekao poziv.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju