Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

USKOK pokrenuo istragu: Zagrebački policajac od pokradenog muškarca tražio 1000 kuna da mu vrati njegov hard disk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je pokrenuo istragu protiv 33-godišnjeg policajca i 39-godišnjakinje zbog primanja mita, pomoći u primanju mita i krivotvorenja službene isprave.

33-godišnji policajac je u razdoblju od 5. lipnja do 2. srpnja, u Zagrebu bio zadužen za rad na predmetu koji se vodi povodom kaznene prijave protiv počinitelja krađe.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

USKOK sumnja da je policajac od žrtve krađe saznao da mu je bitno da mu se, pored ostalih ukradenih stvari, vrati hard disk. Od 39-godišnje djevojke lopova saznao da ona im taj hard diska.

Oduzeo joj ga je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta te s njom dogovorio da će od pokradenog muškarca tražiti 1000 kuna u zamjenu za vraćanje hard diska. Taj su iznos trebali podijeliti.

Nakon toga je 33-godišnji policajac nazvao pokradenog muškarca i rekao mu da će poduzeti sve kako bi pronašao njegov hard disk, ali da mu za to mora platiti 1000 kuna. On je to i učinio - uplatio je traženi iznos na račun u banci.

33-godišnji policajac je 10. lipnja u Zagrebu vlastoručno potpisao pokradenog muškarca na potvrdi o vraćanju predmeta. Time je lažno prikazao da su mu toga dana vraćeni određeni predmeti, a potom je tako sačinjenu potvrdu priložio Posebnom izvješću koje je 16. lipnja 2020. podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Policajac je u pritvoru, a protiv njega USKOK-u je podnesena kaznena prijava.

"Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu", priopćeno je iz PU zagrebačke.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene