Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski policajac Šime Buzov poginuo je u petak poslijepodne u padu s motocikla na Jadranskoj magistrali dok se vozio na natjecanje u spretnoj vožnji policijskih motociklista iz cijele Hrvatske, izvijestio je MUP.


Buzov, policajac iz splitske postaje prometne policije, stradao je u 16:25 sati, izgubivši nadzor nad motociklom kojim se kretao državnom cestom D8 na dionici Rovanjska-Starigrad.

Vezani članci Policijsko vozilo, ilustracija U Primoštenu automobil sletio s ceste, jedna osoba preminula u šibenskoj bolnici U Kaštel Starom automobil sletio u more - 1 Tragedija u Kaštel Starom: Automobil sletio u more, jedna osoba poginula, troje ozlijeđenih

"Stradali policajac je putovao na natjecanje u spretnoj vožnji policijskih motociklista iz cijele Hrvatske, koje se uoči Dana policije održava u Puli. Policijski službenici sudionici natjecanja odlučili su ipak održati natjecanje u čast pokojnom kolegi Šimi", priopćio je MUP.

Na dan pogibije Buzov dobio je zahvalnicu v.d. načelnika splitsko-dalmatinske policije Marka Srdarevića. "Zahvalnica mu je dodijeljena jer je iskazanom samoinicijativnošću, profesionalnošću i dodatnim osobnim angažmanom postigao iznimne rezultate u radu te je na taj način značajno doprinijeo podizanju razine kvalitete policijskog posla i ugleda policije u cjelini", stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook