Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

41-godišnji policajac i 38-godišnji muškarac kazneno su prijavljeni pod sumnjom da su krivotvorili isprave i pribavljali protupravnu imovinsku korist na štetu dvojice Riječana, potvrđeno je u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.


Policijski službenici odjela organiziranog kriminaliteta PU-a u ponedjeljak su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni policajac, djelatnik kaštelanske policijske postaje, svom prijatelju, osumnjičenom 38-godišnjaku, u svibnju prošle godine predao svoju službenu iskaznicu i značku. Nakon toga je, potvrdila je glasnogovornica PU-a, u kaštelanskoj policijskoj postaji policajac prijavio gubitak službenog pištolja i značke.

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Ljubavna idila 58-godišnjakinje završena u - policiji: ''Američki vojnik u Siriji'' obećao zbog nje doći u Hrvatsku, a kada mu je uplatila 15.000 eura, nije se pojavio Novac, ilustracija Osuđena prevarantica: 17 godina primala nezarađenu mirovinu, mora vratiti sve do zadnje lipe s kamatama

Osumnjičeni 38-godišnjak je zatim u službenu iskaznicu umetnuo svoju fotografiju i tako preuzeo identitet policajca, pa su sljedećih nekoliko mjeseci kod različitih javnih bilježnika ovjeravali isprave na štetu dvojice Riječana (61) i (43). Policija ih sumnjiči da su u dogovoru prevarili oštećenike i stekli povjerenje dvojice Riječana, predstavljajući se kao policajci kako bi pribavili opću punomoć za raspolaganje nekretninama i došli u posjed nekretnine u vlasništvu jednog od oštećenika.

Policija sumnja da su dvojica uhićenika zemljište kanili prodati i novac međusobno podijeliti. Kaznena prijava protiv policajca podnesena je redovitim putem, pa nije priveden u istražni zatvor.

Drugi osumnjičenik je, kako se neslužbeno doznaje, čak 120 puta prijavljivan zbog kaznenih djela prijevare. Kako je za njim MUP objavio potragu, zadarska policija ga je uhitila i predala u splitski zatvor. (Hina)