Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon priče o 16-godišnjem prvaku kick boxa, budućem hrvatskom reprezentativcu, kojem su interventni policajci proljetos polomili obje ruke, ozlijedili kralježnicu i unutarnje organe, a koju je Nova TV prva objavila, zagrebačko općinsko državno odvjetništvo zatražilo je pokretanje istražnih radnji protiv policajca kojeg se sumnjiči za brutalno premlaćivanje.


Cijeli slučaj policija je pokušala zataškati. Čak su mladićevom ocu htjeli pripisati da ga je on pretukao nakon saslušanja u policiji.

Vezani članci Policija, ilustracija U Varaždinu pronađen teško ozlijeđeni 35-godišnjak, ležao je bez svijesti: Vjerojatno ga je napalo više osoba Slika nije dostupna Policijsko zataškavanje: Otac pretučenog tinejdžera ponudio da mu sina ispitaju na poligrafu

>> Provjereno otkriva policijski teror nad mladim sportašem 

- Trojica su došla do mene i kada sam se okrenuo vidio sam palicu koja mi ide prema glavi. Dignuo sam ruku da spriječim udarac u glavu i pogodio me je u lakat. Zabolila me je ruka s drugom sam je rukom uhvatio i dobio ponovno snažan udarac u tu ruku. Tada su me bacili na zemlju i počeli palicama udarati po leđima i tijelu, ispričao je tada dječak.

Umjesto isprike i sankcioniranja odgovornih, tadašnji načelnik PUZ-a Marijan Tomurad, kako je tvrdio mladićev otac, cijelo je vrijeme pokušao krivnju svaliti na maloljetnika, sumnjičeći ga da je sudjelovao u tučnjavi. 

Upitali su oca nije li ga on ozlIjedio nakon izlaska iz policije. Iako se radi o maloljetniku, nekoliko je sati šokiran i teško ozlijeđen u policijskoj postaji u Nehaskoj ulici ispitivan bez nazočnosti roditelja.

'Poslije silnog pokušaja zataškivanja, probio se led, nadam se da će pravda ipak pobijediiti', izjavio je dječakov otac.

U zaštitu maloljetnika uključio se i HHO i pravobraniteljstvo za djecu, a ozljede koje su mu nanesene na nekoliko su ga mjeseci udaljile iz sporta, a zbog teških ozljeda njegova karijera vrhunskog sportaša je dovedena u pitanje. Zadobio je prijelom lakta lijeve ruke i zgloba te desne podlaktice, šake i palca, a ozlijeđeni su mu bili i kralježnica i unutarnji organi.

Policija nikad nije priznala svoju pogrešku, a osumnjičeni kolega nije sankcioniran. Tereti ga se za kaznena djela zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti i nanošenja teške tjelesne ozljede.