Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac Marijo Kusanić pokopan i posthumno odlikovan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Kusanića, pripadnika Mobilne jedinice prometne policije, kojega je u Velikoj Veterničkoj kao posljednju, petu žrtvu ubio umirovljeni general Ivan Korade, na groblju Velikoj Švarči u Karlovcu na posljednji je počinak ispratilo nekoliko tisuća ljudi.

Osim rodbine, prijatelja i kolega na pokopu su, uz članove Ravnataljstva policije, bili i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i ministar obrane Branko Vukelić.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!" Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme

Josip Čelić, zapovjednik Kusanićevih "Kobri" je rekao kako je Mario svojom hrabrošću zadužio cijelu Hrvatsku, a dekan karlovačkog dekanata Rimokatoličke crkve da je živio i umro pošteno, u ljubavi za svoju domovinu.

Od Marija Kusanića na današnjoj se komemoraciji oprostio ravnatelj policije Marijan Benko. Vidljivo potresen, ravnatelj Benko je rekao da biti policajac nije samo posao, nego i poziv kojim se sprječavaju zla i nesreće i po cijenu vlastitog života.

U jednoj takvoj hrabroj borbi, u rafalnoj paljbi krvnika za kojim se tragalo osam dana tragična sudbina pogodila je Marija Kusanića, rekao je Benko, ističući kako ga je predsjednik Stjepan Mesić - zbog posebnog angažmana i htijenja da se krvnik uhvati te iskazane iznimne hrabrosti - posmrtno odlikovao Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

"Tvoja žrtva sve nas obvezuje, a posebno pripadnike Kobri, da se nastavimo boriti protiv zla i nepravde i da se u toj borbi nikada ne umorimo", rekao je ravnatelj Benko i obećao pokojnom suradniku i njegovoj obitelji da će uspomenu na njega svi čuvati do ponovnog susreta s njim.

Govoreći o radu Marija Kusanića od 1993., kada je pristupio policijskom školovanju, Benko je istaknuo da je zbog svojih policijskih i ljudskih kvaliteta bio primljen u elitnu postrojbu - mobilnu jedinicu prometne policije.

"U nju biramo najbolje kadrove i u taj krug maloodabranih potpuno je zasluženo došao Mario", rekao je Benko.

Načelnik Ureda ravnatelja Dubravko Novak pročitao je na komemorativnom skupu nekoliko brzojava sućuti iz zemlje i inozemstva te se od Marija Kusanića oprostio prigodnim stihovima.

Kusanić je za svoj rad danas posthumno odlikovan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene